Selvänäky

Tarjolla aikuisille!

Selvänäky on lausuntaesitys, joka on Aleksis Kiven teksteistä koottu mysteeriteos. Siinä runoelman Kesä-yö sisässä on henkilöiden elämien välähdyksiä (Kaarin, Sakeus, Katri, Tuomo), katkelma näytelmästä Leo ja Liina sekä Seitsemästä veljeksestä. Kokonaisuus alkaa kuvasta Seitsemästä veljeksestä päätyen runoelmaan Lintukoto, kuin jälkikaikuna kaikelle koetulle. Esityksen kokonaispituus on 45 minuuttia. Kyseessä on käsittämätöntä, hurjaa, hauskaa ja kaunista Aleksis Kiven kieltä.

Tervetuloa seuraamaan esityksen kuulumisia eri somekanaville. Tykkäämällä esityksen sivuja päivityksistä viestitään Sinulle.

Esitykselle löytyy Facebook -sivu osoitteesta: https://www.facebook.com/selvanaky/

Sekä LinkedIn -sivu osoitteesta: https://www.linkedin.com/showcase/72531953/admin/

Lausuntaesitykset puhe-esityksinä ovat sanojen ja sitä kautta sisäisten kuvien teoksia. Esitysten lähtökohtana on tekstin puhetaiteellinen tulkinta, joka perustuu puheen ilmaisumuotoihin, jotka elävöittävät näyttämötyötä. Maisteriopintojen opinnäytetyössä olen teoreettisesti ja empiirisesti muun muassa akustista fonetiikkaa hyödyntäen esitellyt ilmaisumuotojen työstämisen esityksiin. Esityksissä työstetään rytmien kauneutta ja äänteiden puhtautta tavoitellen puheen musikaalista soivuutta niin, että itse esitys on kiinnostava kuin katselisi palavaa pensasta. Esitysten tavoitteena on laajentaa lausuntataiteen kenttää useampien ihmisten ulottuville.

Koko tulevan ohjelmiston lausuntaesitykset ovat Selvänäky, Kontiolan kaski, Pikku Prinssi ja Hövelön unelma. Kaikki ovat jo kertaalleen ensi-iltaan saatettuja esityksiä. Aktiivinen esitystoiminta aloitetaan vuodesta 2021 ensiksi esityksellä Selvänäky.