Kategoriat
Yleinen

Eilen – viimeinen päivä työttömänä

31.7.2022

Näin se on. Tänään 1. elokuuta olen kokopäiväinen LEATEAtteri Oy:n työntekijä. Sivutoimisuus päättyy. Esityksillä elän tästä lähin. No mitä nyt alkuun starttirahan tukemana, mistä mahdollisuudesta olen hyvin kiitollinen. 13 sivuisella anomuksella sain aluehallintoviraston (AVI) työntekijän suostumuksen ja 6-kymppisen uusi elämänvaihe alkaa.

Tulevat esitykset, joita olen kaavaillut kahdeksan, ovat loppuelämäni projekteja. Haaveilen viimeisistä esityksistäni haudan partaalla. Se on sitten varmuudella se viimeinen esitys. Mutta ohjelmiston ensimmäinen näkee helsinkiläisen päivänvalon 11.9.2022. Tää KESYTETTY esitys on ohjelmiston lippulaiva, joka luo teatterin tyylin framille. Sama tyyli tulee näkymään vielä kolmessa aikuisten esityksessä ja neljässä lastenesityksessä.

Jo teatterin perustettuani loin tulevaisuutta Jyväskylässä syksyn 2020. Laadin 22 sivuisen LIIKETOIMINTASUUNNITELMAN. Esittelin ideaani jopa neljälle sijoittajahaille. Eikä puntti vapissut yhtään. He opiskelijatovereitteni kera hämmentyivät. Jotain hyvin hämmentävää olenkin keittämässä.

Tähän ovat minua vieneet vuodet lavalla vuodesta 1977. Kahden yrittäjätutkinnon suorittaminen. Ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaminen. Jopa kahvilapalvelutyöntekijän tutkinnon suorittaminen. Tää viimeinen on ollut erityisesti perheelleni mieleen, kun kodin ruuat halutessani hoituu käden käänteessä.

Mutta nyt jos koskaan täytyy minun alkaa luoda. Luomiseni on oltava yhtä ihmisten kalastelun kanssa. En tule elämään jos ihmiset eivät tule esityksiäni löytämään. Ideoin kuumeisesti taiteeni tuomista ihmisten tykö. Pestaudunko siivoojaksi ja yllätän harjanvarressa ihmiset runolla? Vai vanhainkotiin kahvinkeittäjäksi, jotta voin pullan äärellä lausua Leinoa? Vai tuiki tuttuun päiväkotiin hätäsijaiseksi mukana kulkevan esityksen kera?

Miten voisin päästä olemaan sopivalla tavalla tyrkky? Sillä sehän on selvää etteivät ihmiset osaa esityksiäni kaivata niin kauan kuin he eivät ole niitä kokeneet. Vasta sitten kun kriittinen massa on esityksiäni kokenut, on loppu sitten helpompaa. Mutta ensin on valloitettava kriittinen massa.

Uskon ihmeeseen. Yritän nyt antaa ihmeelle mahdollisuuden. Yksi mahdollisuus on Helsingin Lasipalatsin Bio Rex sunnuntaina 11.9.2022 klo 15 esitys KESYTETTY. Jos sinne saan tuvan täyteen niin se jos mikä on ihme. Niin – yrittänyttä ei laiteta eli yritetään sitten ja täysillä.

Tekijä Jari Miettinen

Taiteellinen johtaja, joka vastaa LEATEAtterin esitysten klovnista nimeltä Poll ka Pell.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s