Kategoriat
Yleinen

Bio Rex

Olen haaveillut esiintyväni Savon-teatterissa. Jo vuosikymmeniä sitten ihailin lausuja Kati Hannulaa, joka ihan vaan omaan esitykseensä varasi Savoy-teatterin Helsingissä ja Jukka Kajava kirjoitti esityksestä arvostelun Helsingin Sanomien kulttuurisivuille. Olen pahoillani Kati – en enää muista käsittelikö esitys Minna Canthia vai Mannerheimia. Jotenkin historian henkilöt minulla aikojen saatossa vaan tuppaavat vaihtamaan paikkoja. Ainakin nämä ovat yhtä painavia historian henkilöitä. Vai onko tämä sitä nykyaikaista vaihtoehtoista todellisuutta.

Mutta kumminkin olen myös haaveillut varaavani Finlandia-talon. Luulen että siellä olisi helppo pitää lausuntaesitystä. Musiikkitaloa haluaisin myös päästä sen akustiikkaa lausunnalle kokeilemaan. Joissakin konserteissa on ollut puhuja. Olen kuvitellut itseni hänen paikalleen. Entiseen Sibelius-Akatemian konserttisaliin olen jopa soittanutkin. Siellähän järjesti iltoja Yrjö Jyrinkoski aikoinaan ja niitä esityksiä arvio lehdissä jopa ystäväni Annikki Yrjänäinen. Eivät halunneet sitä enää ulkopuolisille vuokrata.

Kuva: Tuomas Uusheimo

Mutta että elokuvateatteriin! Miksi ei? Ei lausuja paljoa tarvitse. Muutama neliön missä seisoa. Kyllä elokuvateattereista valkokankaan edestä aina sen verran tilaa löytyy. Lausujahan rakentaa esityksensä kuulijoiden sisäisille valkokankaille. Lasipalatsin Bio Rexiin ois ihmisten helppo tulla. Näin siellä pari vuotta sitten tanssiesityksen. Sekin toimi valkokankaan edessä. Kesäkuun viimeisenä perjantaina 2022 uskalluin kysymään tilaa. Sain varattua Bio Rexin. Varauspäätöksellä annoin itselleni 60-vuotislahjan.

Eli 11.9.2022 on minun Juhlanäytökseni Helsingin Lasipalatsin Bio Rexissä. Esitys alkaa klo 15:00 ja kestää noin kolme varttia. Kyseessä on tuoreen puheenmuodostuslausujaklovnini Poll ka Pellin esitys KESYTETTY, joka pohjautuu Antoine de Saint-Exupéryn kirjaan Pikku prinssi.

Taloudellinen riskihän esitys on. Se on totta. En ole esityksieni kanssa vielä mikään kassamagneetti, vaikka yli 40 vuotta olen lavoilla pyllistellyt. Mutta sen verran olen muilla töillä ansaitsemistani palkoista saanut säästettyä, että uskalsin tämän riskin itselleni tarjota. Lipunmyynnin olen jo avannut. Seitsemän uskallikkoa on jo lipun lunastanut. Vielä kun 28 uskallikkoa löytyy niin vuokra on maksettu. Jokainen lippu sen päälle onkin sitten jo plussaa, mikä edesauttaa maanantaina alkavaa koko päiväistä Poll ka Pellin esiintymisuraa ja hänen eläkkeen kertymistä.

Lipun saa siis osoitteesta http://Nettilippu.fi

Tarkemmin seuraavaa linkkiä seuraamalla: https://www.nettilippu.fi/fi/event/kesytetty-2

SYDÄMELLISESTI TERVETULOA AINUTLAATUISEEN BIO REXIN MATINEAAN!

Tekijä Jari Miettinen

Taiteellinen johtaja, joka vastaa LEATEAtterin esitysten klovnista nimeltä Poll ka Pell.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s