Kategoriat
Yleinen

Juhlanäytös

Entisaikaan teatterit lahjoittivat juhlanäytöksen, kun jollain köyhällä komeljanttarella oli merkkipäivä. Nyt tulee päivitetty versio asiasta eli JUHLANÄYTÖS alkavan teatterin tukemiseen perustajan 60-vuotismerkkipäivään liittyen. Paikka on Bio Rex keskellä Helsinkiä Lasipalatsissa Mannerheimintie 22-24. Aika tarkalleen kaksi kuukautta ja kuusi päivää perustajan virallisesta merkkipäivästä eli sunnuntaina 11.9.2022 klo 15 alkaen. Juhlanäytös kestää kolme varttia.

45 vuotta sitten olin ekaa kartaa näyttämöllä. Oli koulun joulujuhlanäytelmä Kasper ja naputuskone. Minä pääroolissa Kasperina eli jonkinlaisena klovnina jo silloin. 33 vuotta sitten Tampereen ylioppilasteatterissa esitin narrinpuvussa monologina Tsehovin näytelmän Joutsenlaulu. Samoihin aikoihin sain ensimmäisen kiinnityksen ammattiteatteriin. Tuleva teatterinjohtajani onnitteli minua saamistani lehtiarvosteluista ja niin alkoi näyttämöurani materian parissa eli nukketeatterissa. Melkoista klovneriaa olivat nekin roolit yli 20 näytelmässä yhteensä kuutena vuotena. Kunnes alkoi uppoutumiseni puheeseen, lausuntaan ja puheenmuodostukseen. Vihdoin uppoutuminen päättyi pro gradu opinnäytteeseen Oulun yliopistoon otsikolla Miten puhe on taidetta? (2017). Minkä jälkeen oli uuden teatterin perustaminen selviö, mutta 20.11.2018 perustettu LEATEAtteri Oy sai varsinaisen tyylinsä ruiskeen vasta pitkästä klovnerian kurssista syksyllä 2021. Tajusin sieluni sukulaisuuden fyysiselle teatterille pitkän materiateatterikauteni siivittämänä. Syntyi puheenmuodostuslausujaklovni Poll ka Pell. Ja nyt on juhlanäytöksessä Poll ka Pellin ensimmäinen oma näyttämöteos nimeltä:

KESYTETTY

Puheenmuodostuslausujaklovni Poll ka Pell lausuu tarinan Pikku prinssistä. Esitys perustuu Antoine de Saint-Exupéryn kirjaan Pikku prinssi. Teos on dramatisoitu suomalaisesta käännöskirjasta ja netistä löydetyistä ranskan alkuperäisestä sekä saksan ja englannin versioista nettikäännöksenä ensiksi selväksi savoksi. Tämä tapahtui vuonna 2014. Etelä- Suomen yleisön väärissä kohdissa lähinnä savon vääntämisen hauskaksi kuulemisen / nauramisen vuoksi, savo muutettiin runolliseksi yleissuomeksi, minkä tekstin nyt klovni Poll ka Pell omii omiin tarkoituksiinsa alisteisena fyysiselle teatterille ja puheenmuodostukselle.

Lippuja juhlanäytökseen saa vain Nettilippu.fi lippupalvelun kautta hintaan 28 euroa.

Jos juhlanäytökseen saapuu ilman etukäteen Nettilipusta ostettua lippua pääsee juhlanäytökseen 30 euron ovimaksulla.

Tulemalla juhlanäytöstä seuraamaan tuet aloittavan teatterin toimintaa, onnittelet teatterin perustajalle 60-vuotislahjan ja näet Poll ka Pellin esityksen Kesytetty, jossa puheenmuodostuslausujaklovni lausuu Pikku prinssin tarinan.

Tiedustelut: jari@leateatteri.com tai 044 01 57 573

https://leateatteri.com

Juhlanäytösliput voi hankkia tästä osoitteesta: https://www.nettilippu.fi/fi/event/kesytetty-2

Tekijä Jari Miettinen

Taiteellinen johtaja, joka vastaa LEATEAtterin esitysten klovnista nimeltä Poll ka Pell.

Yksi vastaus aiheeseen “Juhlanäytös”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s