Kategoriat
Yleinen

11 päivää ja 2 tuntia

Sen verran noin on vielä aikaa, kun puheenmuodostuslausujaklovni Poll ja Pell esiintyy maailman ensimmäistä kertaa yleisölle. Esitys tapahtuu jossakin Tampereen ja Teiskon puolessa välissä Suomessa. Esitys alkaa siis 12.6.3022 klo 15.00 ja kestää kolme varttia.

Puheenmuodostuslausujaklovni Poll ka Pell

Puheenmuodostuslausujaklovni Poll ka Pell on kolmella tavalla historiallinen, jopa muinainen.

Ensiksi on PELL. Se on mammutin luita eli kieli. Suomen äänteet ovat puhtaita eläinradan piiristä, varmaan jo atlanttisella ajalla maanpäälle laskeutuneita äänteitä. Poll ka Pell puhuu Suomen kieltä.

Toiseksi on KA. Se on kreikkalaisen ajan mysteeritaiteen näyttelijäntyön toinen pylväs eli seitsemän puheen ilmaisumuotoa, joilla ilman omaa ajattelua olevat saattoivat välittää ajatuksia yleisölle. Poll ka Pell käsintää esityksessä ilmaisumuodot näkyviksi kuin solfaten.

Kolmanneksi on POLL. Se on klovni. Ainakin 1000 vuotinen näyttämön ikoni. Hahmo joka ei ajattele vaan tuntee ja elää vain yleisön huomiosta ilman itseisarvoa. Poll ka Pell on klovni. Puheenmuodostuslausujaklovni!

Klovni on POLL!
Puheenmuodostus on KA!
Lausuja on PELL!

Tämän päivän ensimmäisen ja kesäkuunkin ensimmäisen esityksen JOUDUT VASTAAMAAN IKUISESTI SIITÄ, MITÄ OLET KESYTTÄNYT (JVISMOK) läpimenon jälkeen tajusin vihdoin mitä olen tekemässä. Tiedättehän mykkäfilmit. Niissä ei puhuttu ääneen. Näyttelijäntyöllä ylikorostettiin ilmeitä jonkinlaisen viestin perille menoksi. Nyt kun ajattelen mitä kirjoitin graduuni: ”Puhe on taidetta, kun edetään ymmärtäen kuulemiseen, kuulemisen ymmärtämisen sijasta.” – tajuan, että teen juuri päinvastaista kuin mitä tapahtui mykkäfilmeissä. Poll ka Pellin esityksissä teen näkyväksi ymmärtäen kuulemista – tavallaan rautalankamallilla klovnerian maailman tavalla. Ehkäpä saan yleisönkin näin ohjatusti malttamaan ymmärtäen kuulemaan, kun sisältö ei näy eikä tarvitse näkyä. Senhän kukin näkee oman päänsä sisällä. Mutta kuulemisen maailmaan avataan uudenlainen näkyvä ovi.

Tekijä Jari Miettinen

Taiteellinen johtaja, joka vastaa LEATEAtterin esitysten klovnista nimeltä Poll ka Pell.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s