Kategoriat
Yleinen

Käsintäminen

Tuleva taiteeni on kuulemisen taidetta, johon heräämistä auttaa käsintäminen. Käsintäminen on tavallaan käänteistä solffaamista. Käsin solffaamistahan käytetään laulujen opettelussa. Solffaaminen onhan kuin käsin tehtyä nuottikirjoitusta.

Käsintäminen tulee taiteessani mukaan auttamaan kuuloon orientoimattomia yleisössäni. Käsimerkkien visuaalisuus silmin nähtynä teroittaa yleisön korvia eläytymään puheenilmaisumuotoja huomioiden. Tällöin kuulokokemuksella on mahdollisuus muuttua totutusta.

Kuuden ilmaisumuodon merkit

Tällöin voi toteutua pro gradussani http://jultika.oulu.fi/Record/nbnfioulu-201706022380 muotoiltu tavoite vastauksena kysymykseen Miten puhe on taidetta? ”Puhe on taidetta, kun edetään ymmärtäen kuulemiseen, kuulemisen ymmärtämisen sijasta.” (s. 67)

Tämän luettua lienee selvää, että tarvitaan klovnin olemusta, että voi pokkana käsintää puhettaan näkyväksi.

Tekijä Jari Miettinen

Taiteellinenjohtaja, joka vastaa LEATEAtterin puheenmuodostuslausujaklovni Pol ka Pellistä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s