Kategoriat
Yleinen

Pylväiden katveessa

Ensimmäiset harkat työhuoneella on aloitettu. Ei pidä näin ekana päivänä ahnehtia liikaa, vaikka kuinka hyvältä puhuminen tuntuu. Olen nimittäin kehitellyt tyylin joka kantaa alkunsa ihan 1970-luvun alkuvuosilleni. Voisin tällä tavalla harjoitella mielettömästi, sillä niin tyydyttävää tekeminen on.

Voisin nimetä tyylin käsinteelliseksi. Käsinteellisyydestä saattaa tulla klovnerialla höystetysti tulevien esitysteni visuaalisuuden ydin. Koen asia tärkeäksi yleisön palvelukseksi. Puheen laadullisuuksien työstämiseni menee nimittäin helposti harakoillle, kun varsinkaan aikuiset ihmiset eivät tottumattomuuttaan osaa avata korviaan sille vaikka olisivat musikaalisiakin. Jospa nyt klovnin nenän luvalla tuleva visuaalinen kehikko pysäyttäisi kuulijoita avamaan korvansa.

Pylväät sointuu hyvin tekemiseeni. Johan Steiner draamaesitelmissään puhui kahdesta pylväästä johon antiikin draaman näyttelijäntyö nojautui. Minulla nojautumispylväät ovat tällä hetkellä muotoutuneet toisaalta puheenmuodostuksella laajennettuun lausuntataiteeseen ja sille täysin vastakkaiseen punanenäiseen klovneriaan. Toisaalta siis rankkaan sisäisyyteen ja toisaalta vahvaan fyysisyyteen.

Tekijä Jari Miettinen

Taiteellinenjohtaja, joka vastaa LEATEAtterin puheenmuodostuslausujaklovni Pol ka Pellistä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s