Kategoriat
Yleinen

Telakka onnistuu

Telakka on nimi minun puheen harjoitteluprojektille. Pyrin harkoissa puheen juoksutukseen, kuten pianonsoitto harjoituksissa on juoksutuksia. Pianossa juoksutellaan sormiharjoituksina oktaaveja aina neljänteen oktaaviin asti kaksikätisesti tai niin kuin joihinkin sonaatteihin on sävelletty juoksutuksia ihan alhaalta ylös ja takaisin. Näin soittaminen leimautuu sormien lihasmuistiin. Lihasmuistia tavoittelen myös suuhuni.

Vuoden 2011 Berliinin residenssimatkalta oli minulla tuliaisena teatterilleni suunnitelma ohjelmistosta, joka jakautuu vuoden kiertoon. Näin teatteri on työllistettynä koko vuodelle. On neljä vajaan tunnin lausuntaesitystä isoille ihmisille. No Pikku prinssi sopii toki kyllä myös melkein kaikille. On neljä pöytäteatteri satua Hökkelöpökkelö-näyttämöllä lähinnä pienille ihmisille loru höystein ja osallistavien loruliikkein.

Telakalle olen suunnitellut näistä kahdeksan esityksen teksteistä neljän juoksutuksen sarjat. Putkeen juoksutuksena yhteiskesto on 6 tuntia, 49 minuuttia ja 36 sekuntia. Aloitin telakan tiistaina 28.9.2021. Neljänä päivänä ylsin puoleen määrästä. Tänään sain punnerrettua vielä puolet lisää. Näen että huomenna telakkakokemukseni mukaan yllän kaikkien sarjojen läpijuoksutukseen.

Suun lihakset alkaa elää laadussa ja paikassa. Tarvitsen tätä klovnerian johdosta kärjistyneemmin, koska klovni elää yleisöstä ja jos klovni aikoo yltää lausumiseen on tekstin tultava enemmän kuin selkärangasta – sanoisinko suussa tanssien.

telakka

Tekijä Jarijukkapekka (Kake) Miettinen

Näyttämötaiteilija

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s