Kategoriat
Yleinen

Nimestäni

Huomenna, jos Jumala suo, tulee 59 vuotta siitä kun sain kasteessa nimeni. Nimeksi tuli Jari Jukka-Pekka Miettinen. Paikka oli Kuopiossa Kasarmikadulla olevan kerrostalon osakehuoneisto lähellä nykyistä Kuopion kaupunginteatteria. Katso kuva. Talo on sama, jossa oli aikoinaan kuuluisa baari nimeltä Pollen potku. Baari minkä yhtye nimeltä Miljoonasade ikuisti yhteen kappaleeseensa.

Minulle on kerrottu, että papin tullessa (Olikohan nimi Kortelainen?) vanhempani, eivät olleet ennättäneet sopia nimestä. Ymmärtäähän sen. Viides lapsi katraaseen oli jo aika paljon. Isä oli kuulema sanonut papille, että nimeksi tulee Jari. Äiti oli siihen kuulema sanavalmiina lausahtanut, että ei kai nyt mitään koiran nimeä sentään, laitetaan nyt jatkoksi edes Jukka-Pekka.

Noin 14 vuotta siitä, menimme luokkani kanssa katsomaan kaupunginteatteriin näytelmää, joka oli nimeltään muistaakseni ’Miettis Kaukon kuolintanssi’. Näytelmästä kimposi luokkaamme hokema ’Ihan kuin Miettis Kake’. Kun nyt olin luokkamme ainoa miesoletettu Miettinen, alettiin minua sitten kutsumaan Kakeksi. Sen kanssa ja sitä vastaan olen sielussani paininut siis jo yli 40 vuotta.

Ehkä tuo ’Kake’ on ollut elämäni henkireikä. Liittyyhän siihen minulla paljon kaikkea mukavaa tekemistä. Ihanaa vastuutonta tekemistä! Semmoista mutkatonta ihmisten kanssa tekemistä niin koulussa, riparilla, armeijassa, Kuopion nuorisoteatterissa, Turun ylioppilasteatterissa, Tampereella Petsun Paratiisissa asumista. Jopa ulkomailla teatterikursseilla olin useimmiten Kake.

Nyt vakavoidun.

Kohta kuusikymppisenä mietin, minkä nimen haluan hautakiveeni. Haluan siihen nimeni seuraavassa muodossa:

Jarijukkapekka (Kake) Miettinen

Siksi olen nyt aloittanut ’kuolintanssini’ sosiaalisissa medioissa tuolla samalla kokonaisuudella. Olkoon siis taas loppuelämäni ensimmäinen päivä vihdoin elämäni koko historiani kanssa. Toivottavasti osaan nyt asettua näin rakentavasti someen. Mitään esittämättä, enemmänkin olemalla. Tervetuloa elämään kanssani!

Tekijä Jarijukkapekka (Kake) Miettinen

Näyttämötaiteilija

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s