Kategoriat
Yleinen

Koronavuoteni

8. maaliskuuta se alkoi vuonna 2020. Se päivä oli viimeinen päiväni Helsingin kaupungin palveluksessa vakinaisessa toimessa varhaiskasvatuksen opettajana. Olin tuona päivänä myös Musiikkitalossa Naistenpäivän konsertissa ihailemassa nuoruuteni näyttämökolleekaa Anna-Mari Kähärää. Tuosta päivästä alkoi myös Suomen herätys koronaan.

Minulla alkoi sitkeä työ luoden LEATEAtterin ohjelmistoa, minkä karkeat raamit olin jo luonut 2011 Berliinissä ja 2013 Oulun yliopistossa kandityölläni. Mutta nyt teoriat piti tuoda käytäntöön oikeiksi esityksiksi, oikeille yleisöille, oikeaan toimeentuloon.

Ensimmäinen onnen kantamoinen tuli syksyllä. Pääsin Jyväskylään työstämään teatterini suunnitelmaa Yrittäjän ammattitutkinto opintoihin koko syksyksi. Siellä kohtasin ensimmäisen kerran eläissäni palvelumuotoilun. Se laittoi minut ensimmäistä kertaa ajattelemaan kuinka helpotan ostajaa tekemään sellaisia päätöksiä, että tulisin työlläni toimeen.

Korona oli pahimmoillaan. Esitystoiminnan aloitus oli pakko ajatella aikaisintaan syksyyn 2021. Sitten tuli toinen onnen kantamoinen. Pääsin osallistumaan Esa Saarisen päätösluennoille systeemiajattelusta Aalto yliopistoon kevääksi 2021. Pääsin miettimään ajattelun-ajattelun-ajattelua, joka kaikkinensa tuontui hyvin saman suuntaiselta minkälaiseksi koin palvelumuotoilun.

Kolmas ja neljäs onnen kantamoinen liittyy nyt sitten parhaillaan työnalla oleviin harrastuksiini: klovnerian ja palvelumuotoilun opiskeluun. Toinen on pitkä klovnerian kurssi Teatteri Metamorfoosissa ja toinen 25 opintopistettä iltaopiskeluna Lapin yliopiston avoimessa Helsingin kesäyliopiston kautta. Molemmat hivelevät mieltäni ja pitävät minua sorvin ääressä kohti ohjelmistoni julkistusta.

Näin on siis koronavuoteni kirkastumassa. 11.-12.12.2021 aion järjestää KAUKAfestarini kuten olen sen työvoimaviranomaisille jo helmikuussa kaavaillut. Siellä tulevat esille koko onniränni ohjelmistoni, mikä pitää sisällään neljä onni osiota: onnihirmu, onnilanne, onnivintti ja onnivanne. Festari on lähtölaukaus LEATEAtterin toiminnalle. Tavoitteena täyttää sen jälkeen kalenteri esityksien tilauksista.

Festaripaikka lauantaille ja sunnuntaille 11.-12.12.2021 on vielä avoinna. Jos joku tietää sopivaa paikkaa, ehdotuksia otetaan ilolla vastaan (jari@leateatteri.com). Tärkeintä ois vähintään 50 hengen katsomo, niin oikea elo yleisön kanssa mahdollistuu. Alustava esitysaikataulu kahdeksalle ohjelmiston esitykselle on seuraava:

La 11.12.2021: klo 12 Rukkanen, klo 14 Pikku prinssi, klo 17 Kolme pukkia, klo 19 Selvänäky

Su 12.12.2021: klo 12 Nauris, klo 14 Kontiolan kaski, klo 17 Hölynpölylä, klo 19 Hövelön unelma

Nyt tuo Onniränni kokonaisuus, jonka kesto on 3 tuntia sekä kuusi ja puoli minuuttia, on tästä lähin päivittäinen perusharjoitus, minkä pyrin päivittäin läpikäymään (parhaimpina päivinä useastikin). Tervetuloa syyskuu ja syksy – minä ja LEATEAtteri ovat valmiita.

Tekijä Jarijukkapekka (Kake) Miettinen

Näyttämötaiteilija

3 vastausta aiheeseen “Koronavuoteni”

Päivittäin käynnit kantavat koko ajan hedelmää. Jopa muuttui kakku taas kakkumuotiksi eli käänsin rukkasen taas lennosta nurin. Mielenkiintoinen ilmoitus tuli vastaan. Haettiin palvelumuotoilijaa. Oli hienoa lukea, että tehtävässä vaaditaan yhteisön facilitointia yhteisen päämäärän haravoimiseksi ja ihmisen ymmärtämisen tulemista jo suunnittelu vaiheeseen. Olen juuri siis aloittanut palvelumuotoilun opinnot.

Liked by 1 henkilö

Nyt jo viikon käyty joka päivä koko onniränni-ohjelmisto läpi. Tänään asettu esitys nimeltä Hövelön unelma aivan uuteen asentoon. Siinä on siis tekstiä Kalevalasta ja Eino Leinon Hymyilevästä Apollosta. Kyllä vaati sitkeää ja pitkää aikaa, että tämä uusi näkemys kypsyi ja taas tuntuu aivan uskomattoman hyvältä. Hyvä ettei esitykset olleet ennen tätä oivallusta alkaneet. Joulukuussa vasta näillä näkymin koittaa niden aika.

Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s