Kategoriat
Yleinen

Loistavaa inhimillistä rakentavuutta Perttu Pölönen!

https://areena.yle.fi/audio/1-50827351

Kuuntelen jo viidettä Perttu Pölösen podgastia. Hän on tehnyt kymmenen ohjelmaa Ylelle. Hän puhuu ja soittaa aina välillä tunnelmaan sopivaa lähinnä klassista musiikkia.

Tuntuu kuin inhimillisyys laajenesi koko ajan kuunnellessani. Saan reflektoida kaikkea ongelmallisinta elämässäni kuunnellessani. Ihanaa tuntea oma tyhmyytensä 26-vuotiaan ajattelun äärellä. Mutta samalla jotenkin, että kyllähän minäkin tuon olen tiennyt, mutta miksi olen tuon kaiken unohtanut. Elämä muuttuu hetkessä mielenkiintoisemmaksi.

En tuomitse omaa tyhmyyttäni vaan olen ylen onnellinen saadessani näkökykyä omaan sokeuteeni. Aivan liikutun kuunnellessani, aivan kuin korvani ottaisivat aurinkoa – mieleni lämpiää. Koen olleeni paikalla siellä mistä tämä aurinko on lähtöisin. Jotain minussa on sukua tällä auringolle, siksi on niin sujuvaa kuunnella.

Onpa ihanaa löytää mieltäylentävää haastetta. On ihanaa yrittää luoda mielipidettä Perttu Pölösen puheesta ja musiikki valinnoista. Haaste on miellyttävä. Huomaan ihmeekseni tilaa itse ajatella. En olekaan asteikolla olla samaa tai erimieltä. Vaan kipuan vuoren huipulle katsomaan samaa maisemaa ja huomaan omat kiinnekohtani.

Ei malta alkaa kapuamaan vuorelta alas.

Tekijä Jari Miettinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s