Kategoriat
Yleinen

Nopeusharkat

Eilen keksin harjoitteen muistilleni. Päässäni on mittava määrä tekstejä. Muistamisen laadulle en aikaisemmin ole pystynyt määrittämään arviota. Nyt keksin äänittää mahdollisimman nopeasti muistissani olevia tekstejä, niin nopeuden yritys paljastaa nauhoitteessa tekstin sammalluksin hallinnan heikot kohdat.

Seuraavassa nauhoitteessa on tämän päivän Lintukoto äänitys. Eilen tein nopeus ennätyksekseni kaksi sekuntia vajaan kolme minuuttia. Se versio ei ollut arvion kannalta mielenkiintoinen, koska kaikki teksti oli artikuloitu selkeästi ilman sammalluksia. Tänään nipistin ajasta pois vielä vartin (siis sekunneissa) ja johan paljastui heikot kohdat.

Aleksis Kiven Lintukoto aikaan 2.43

Samaan tyyliin nauhoitin koko kahdeksan esityksen LEATEAtterin ohjelmiston tekstit. Ajatella, että esitysten kesto peräjälkeen on viisi tuntia, mutta yhteen syssyyn äänitettynä pelkkä puhuttu teksti esityksistä puristui nauhoitteessa ihmeellisesti minuutin yli tuntiin. On muuten oiva keino ihan kenellekkä vaan testata muistikapasiteetin kuntoa. Suosittelen!

Ennenkaikkea tämä on hauskaa. On ihanaa saattaa itseänsä kapasiteettinsä rajoille. Naurussa on pitelemistä kun arvioi sammallus kohtia. Sitä kuvittelee osaavansa ja sitten se mikä on selkeää päänsisässä tuleekin täysin käsittämättömänä suusta ulos. Tämä on oiva harjoitus noin niinkuin muistin ja päänsisäisyyden kannalta matkalla siihen, että teksti tulee ennen pitkää lihaksi näyttämölle. Ei siis matkalla puhuviksi päiksi vaan joksikin sellaiseksi, että omaksutun tekstin kanssa voi edetä yleisön kanssa vuorovaikutuksessa johonkin ihan uuteen ulottuvuuteen.

Tekijä Jari Miettinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s