Kategoriat
Yleinen

Olennaisuusraja

Joulukuun 17. 2020 sain suoritettua Jyväskylässä Yrittäjän ammattitutkinnon.

Tutkinnossa suoritin yritystoiminnan suunnittelua, käynnistämistä, tuotteistamista sekä myyntiä ja markkinointia. Koulutuksen yksi briljanteista anneista oli oppia käsittelemään olennaista. Anti tuli vastaan taloushallinnon opeissa. Käsittelimme termiä ’olennaisuusraja’. Laajensin asiaa seuraavalla kirjoituksellani:

  • OLENNAISUUSRAJA (kirjanpidon tilinpäätöstermi käsitettynä yleisesti)
  • Se voisi olla vaikka yksi prosentti (tämä tarkkuus tilinpäätöksen tositteissa)
  • Päivässä se voisi olla 10 minuuttia (aika, jonka voin hyvin mielin odottaa)
  • Rahassa se voisi olla 8 euroa (vois antaa kerjääjälle)
  • Kuukaudessa yksi työpäivä (päivä pihalla)
  • Vuodessa se voisi olla neljä päivää (suruaika)
  • Elämässä se voisi olla 10 kuukautta (aika hakea uutta suuntaa)

Suoritin saman tutkinnon jo vuonna 2004 edellisellä teatterillani, mutta nyt vasta alan minä torvelo saada näitä asioita hallintaani. Silloin 17 vuotta sitten ei puhuttu mitään palvelumuotoilusta. Se kolahti. Sen myötä opin hiukan rajoittamaan ovea pienessä päässäni sille, että alan myös ajatella vastaantulevasti sitä joka on mahdollisesti valmis maksamaan esitysteni katsomisesta jotain.

Tänään oli tulikoe. LEATEAtteri OYn toiminnan varsinainen ensimmäinen tilinpäätös. Päästiin 20 euroa voitolle. Kiitos 12 hengen yleisön ovirahalle, mikä kertyi 19. elokuuta 2020 Selvänäky -esityksen ensiesityksessä Helsingin Jollaksessa.

LEATEAtteri OY tase 2020

Kuten näette on teatteri vielä vakavarainen. Pääoma mahdollistaa syksyllä KAUKAfestarin toteuttamisen, jossa ihmisten ilmoille pyyhältää koko kahdeksan esityksen ohjelmisto, joka ampautuu myyntiin vuoden 2022 alusta alkaen.

Tämän mahtavan vapun aatonaaton kruunasi osakeyhtiön ensimmäinen muodoltaan täydellinen veroilmoituksen palautus. Sieltä tase ja tuloslaskelma vielä lentää Kaupparekisterin kautta laajemmin julkiseksi. Ihanaa kun LEATEAtterista ollaan virallisesti kiinnostuneita – osakeyhtiöistä ollaan.

Vuoden 2020 veroilmoituksen lähettämisilmoitus

Lienee paikallaan sanoa, että olen itsestäni niin ylpeä tänään. Vapun juhlinta – työnjuhla – voi alkaa.

Tekijä Jari Miettinen

2 vastausta aiheeseen “Olennaisuusraja”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s